Image

Scheuren in muren herstellen

Wij stabiliseren scheuren en voorkomen erger

De specialist in scheurherstel

Eso scheur en betonherstel is een nummer één van  in gevel- en  scheurherstel. Met meer dan 10 jaar ervaring weten onze mensen hoe zij onveilige gevels weer stabiel kunnen maken en scheuren op vakkundige wijze moeten herstellen. Heeft u last van scheuren in uw muren? Wij kijken naar de mogelijke oorzaak en herstellen het probleem vakkundig. 

Image
Image

Scheur in de muur? Mogelijke oorzaken.

Image
Image
Image

Een deuropening of raamopening in het gevelblad kan de druk van de muur niet langer weerstaan. Temperatuurverschillen tussen de bouwdelen kunnen ook een oorzaak zijn. Opwarming of afkoeling tussen de binnen- en de buitentemperatuur berokkenen schade vanwege spanningsverschillen.

Horizontale scheuren. Horizontale scheuren zijn meestal gevaarlijker, omdat ze niet gemakkelijk ontstaan. Zulke scheuren zijn ook wat minder voorspelbaar. Veelal zit er een verzakking ter hoogte van de fundering. Horizontale scheuren in het metselwerk ontstaan omdat de muur niet flexibel genoeg is om met de ondergrond mee te buigen. Laat een deskundige de situatie beoordelen.

Scheur in het metselwerk of de muur? Gevaarlijk.

Het dak is te zwaar voor de dragende muren of het gewicht daarvan is niet gelijkmatig genoeg verdeeld. Het kan op termijn een zodanige druk op een (buiten)muur uitoefenen dat die de spanning niet meer verdraagt met scheurvorming als gevolg.

Te weinig funderingen of draagvloeren. Deze situatie resulteert veelal in verschillende scheuren in meerdere bouwdelen, en in enkele gevallen met grote scheurbreedtes. Deze situatie kan wijzen op een potentieel stabiliteitsprobleem waarbij u het best een stabiliteitsingenieur inschakelt. 

Image
Image
Image
Image

Nieuwe spouwankers plaatsen tegen scheuren in metselwer. Roestende spouwankers in de spouw zorgen steeds vaker voor problemen. In de bouw werd meestal met niet roestbestendige ankers gewerkt. Helaas roesten de ankers na jaren door, waardoor de buitenmuur los komt te staan van de binnenmuur.  Met scheuren tot gevolg en soms een heel gevelblad dat loskomt. Een gevaarlijke situatie die je natuurlijk liever wilt vermijden.

Vraag ons advies, wij helpen u graag.

Image
  •