Scheur in muur herstellen

Wij stabiliseren scheuren en voorkomen erger

Herstellen van scheur in de muur

Eso Construct is specialist in het herstellen van scheuren in een muur. Wij zijn nummer één voor gevel- en scheurherstel. Met meer dan 10 jaar ervaring weten onze mensen hoe zij onveilige gevels weer stabiel kunnen maken. Zij kunnen scheuren op vakkundige wijze herstellen. Heeft u last van scheuren in uw muren? Wij kijken naar de mogelijke oorzaak en herstellen het probleem vakkundig.

Uithalen gevelstenen om nieuwe bevestigingen aan te brengen
Chemisch anker plaatsen in de muur
Scheuren meten bij scheuren in de gevel.
Lintvoegbewapening plaatsen
Verticale scheur in de gevel

3 belangrijkste oorzaken van scheuren in een muur

Scheuren aan gevel-openingen

Een deuropening of raamopening in het gevelblad kan de druk van de muur niet langer weerstaan. 

Temperatuurverschillen tussen de bouwdelen kunnen ook een oorzaak zijn. Opwarming of afkoeling tussen de binnen- en de buitentemperatuur berokkenen schade vanwege spanningsverschillen.

Er zijn horizontale scheuren. 

Horizontale scheuren zijn meestal gevaarlijker, omdat ze niet gemakkelijk ontstaan. Zulke scheuren zijn ook wat minder voorspelbaar. Veelal zit er een verzakking ter hoogte van de fundering. Horizontale scheuren in het metselwerk ontstaan omdat de muur niet flexibel genoeg is om met de ondergrond mee te buigen. Laat onze deskundige de situatie beoordelen.

Het dak is te zwaar. 

Het dak is te zwaar voor de dragende muren of het gewicht daarvan is niet gelijkmatig genoeg verdeeld. Het kan op termijn een zodanige druk op een (buiten)muur uitoefenen dat die de spanning niet meer verdraagt met scheurvorming als gevolg.Te weinig funderingen of draagvloeren. Deze situatie resulteert veelal in verschillende scheuren in meerdere bouwdelen, en in enkele gevallen met grote scheurbreedtes. Deze situatie kan wijzen op een potentieel stabiliteitsprobleem waarbij u het best een stabiliteitsingenieur inschakelt. 

Mogelijke herstellingen

Plaatsen nieuwe spouwankers

Nieuwe spouwankers plaatsen tegen scheuren in metselwerk. Roestende spouwankers in de spouw zorgen steeds vaker voor problemen. In de bouw werd meestal met niet roestbestendige ankers gewerkt. Helaas roesten de ankers na jaren door, waardoor de buitenmuur los komt te staan van de binnenmuur.  Met scheuren tot gevolg en soms een heel gevelblad dat loskomt. Een gevaarlijke situatie die je natuurlijk liever wilt vermijden.

Scheur in het metselwerk of de muur? Wij kunnen u helpen.

Wij helpen u graag.

Zie ook = Eso Bouw