Beton polijsten firma

Wat is beton polijsten of polieren?

Beton polijsten of polieren is een techniek waarbij betonnen oppervlakken worden verdicht en gepolijst, dit resulterend in een glanzende vloer. Het proces omvat verschillende stappen, zoals het verdichten van de betonstructuur en het polijsten met grovere en fijnere diamant schuuroppervlakten.

Na het polijsten of polieren wordt er aangeraden om het beton te beschermen door het te impregneren of door een coating aan te brengen.

slapende hond op gepolijste vloer

Gepolijst beton is eenvoudig en goedkoop te onderhouden vanwege een verdichte toplaag. Dagelijks of periodiek onderhoud is verrassend gemakkelijk.

Voordelen van Beton Polijsten

Meer mensen kiezen om beton te polijsten en om te toveren tot een aangename vloer. We laten enkele van de belangrijkste voordelen voor zich spreken.

1 Duurzaamheid: Beton polijsten verlengt de levensduur van de vloer aanzienlijk, waardoor het een kosteneffectieve oplossing is op lange termijn.
2 Onderhoudsgemak: Eenmaal gepolijst, is beton veel gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden dan andere vloermaterialen.
3 Esthetiek: Het glanzende oppervlak dat gepolierde beton creëert, voegt een moderne en luxe uitstraling toe aan elke ruimte.
4 Milieuvriendelijk: Beton is een duurzaam materiaal en het polijstproces vereist geen schadelijke chemicaliën, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.

hoe beton polijsten

Veelvoorkomende vragen

Hoelang duurt het om beton te polijsten? Het hangt af van de grootte van het oppervlak en de gewenste afwerking, in woningen reken je op één tot drie dagen.
Is beton polijsten geschikt voor alle soorten betonvloeren? Ja, beton polieren kan worden toegepast op zowel nieuw gegoten beton als bestaande betonvloeren.
Hoe lang gaat een gepolijste betonvloer mee? Bij regelmatig onderhoud zal een gepolijste vloer tientallen jaren meegaan.